Vegetarisk lasagne med chevre og ratatouille
Vegetar

Vegetarisk lasagne med chevre og ratatouille

4.31 (77)
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Squash
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Melk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Chevre
100 g
(Melk, Laktose)
Honning
½ pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
1 dl
Salt
½ ts
Pepper
1 ts
Ferske lasagneplater
250 g
(Egg, Hvete)
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 783 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 102 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne kajennepepper i stedenfor vanlig pepper i chevresausen, for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skrell hvitløken og rødløken. Kutt rødløken i tynne skiver. Rens paprikaen. Kutt paprikaen og squashen i 1 cm store biter. Ha løken, paprikaen og squashen over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Finriv hvitløken over grønnsakene. Stek grønnsakene øverst i ovnen i 15 minutter.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og smelt 1 ss smør. Visp inn 1 ss hvetemel, og rør inn melken og 1 dl vann, litt etter litt. Kok opp under omrøring i omtrent 2 minutter, til sausen har begynt å tykne. Ta kjelen av varmen, og ha i chevren, honningen, ½ ts salt og 1 ts pepper. Smak til mer mer salt om nødvendig. 
 Ta formen med de ovnsbakte grønnsakene ut av ovnen, og bland inn de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og urtemiksen. Stek grønnsakene øverst i ovnen i 6 minutter til.
 Smør en ildfast form med olje. Begynn og avslutt med chevresausen, og fordel ratatouillen, chevresausen og lasagneplatene lagvis i formen, helt til du er tom for saus. Stek lasagnen i ovnen i 20 minutter. 
 Skyll og tørk salaten. Ha salaten over i en skål, og topp med litt olivenolje, balsamicoeddik og salt.
God middag!