Hjemmelaget asiatisk kyllingburger, sprø kålsalat og hvitløkspoteter
Roede

Hjemmelaget asiatisk kyllingburger

med sprø kålsalat og hvitløkspoteter
4 (222)
Under 45 min
15 Ingredienser
Denne saftige kyllingburgeren er full av asiatiske smaker som passer perfekt til den friske kålsalaten. Kos deg med å dyppe potetene i urtedressingen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Bakepotet
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Olje
1 ts
Koriander
½ bunt
Kyllingkjøttdeig
300 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Maisstivelse
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Delt kinakål
200 g
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Sukker
½ ts
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Lett urtedressing
40 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
742 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fukt hendene i kaldt vann, så er det enklere å forme burgerne. Grønnsakene kan serveres hver for seg. Server gjerne ketchup eller chilisaus til burgeren.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt poteten i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen halvparten av korianderen, kyllingkjøttdeigen, 1 ss av ingefærblandingen, maisstivelsen og ½ pose soyasaus i en bolle. Form 2–3 cm tykke hamburgere av deigen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt av oljen fra ingefærblandingen. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.  
 Skyll kinakålen og agurken, og skrell rødløken. Kutt kinakålen, rødløken og agurken i tynne strimler. Bland sammen kinakålen, ønsket mengde av rødløken, agurken og resten av korianderen i en salatbolle. Smak til med saft fra limen, resten av soyasausen og ½ ts sukker.   
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. 
 Sett alle ingrediensene på bordet, og la alle sette sammen sin egen burger. Topp med urtedressingen, og server hvitløkspotetene til retten.
125 g Brød: ½ stk Salat: 150 g Potet: 75 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. 
God middag!