Bulgursalat med ovnsbakte rotgrønnsaker, tranebær, ruccola og brie
Vegetar

Bulgursalat

med ovnsbakte rotgrønnsaker, tranebær, ruccola og brie
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Her får du salt, varm ost med søte, ovnsbakte grønnsaker og syrlige tranebær, en nydelig kombinasjon. Bulguren gjør at du holder deg mett, lenge.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • balsamicoeddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Rødbete
1 stk
Kålrot
300 g
Rødløk
½ stk
Rosmarin
1 bunt
Bulgur
125 g
(Hvete)
Brie
½-1 pakke
(Melk, Laktose)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Ruccola
50 g
Tranebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
638 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell rødbeten og kålroten, og kutt dem i terninger på omtrent 2x2 cm. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel rødløken, kålroten og rødbeten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, 1–2 rosmarinstilker, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Ha i bulguren, litt salt og pepper. Hell i den mengden vann som står anvist på bulgurpakken, og gi det hele et oppkok. Legg lokk på kjelen, og skru ned til lav varme når det koker. La bulguren trekke i omtrent 10 minutter, og ta kjelen av varmen. La bulguren trekke i omtrent 5 minutter.
 Ha osten over i en ildfast form med bakepapir. Strø over valnøttene, og stek osten og nøttene i ovnen i omtrent 10 minutter. Del osten i mindre biter ved servering. 
Skyll ruccolaen. Ha bulguren og de ovnsbakte grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn ruccolaen og tranebærene. 
Topp salaten med valnøttene, og litt balsamicoeddik før servering, og server brien til retten. 
God middag!