Sommersalat med skjørost, asparges, bagetter og honning- og hvitløksyoghurt
Roede
Vegetar

Sommersalat med skjørost

asparges, bagetter og honning- og hvitløksyoghurt
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Skjørosten er produsert av Rørosmeieriet. Nyt sommeren med denne sunne og mettende salaten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Grove bagetter
½ pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Honning
1 pakke
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Egg
2 stk
(Egg)
Asparges
100 g
Gul paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Ruccola
50 g
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
509 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
54 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag salaten klar hjemme, og ta den med deg ut i solen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene. 
 Tilbered bagettene som anvist på pakken.
 Bland sammen yoghurten, honningen og persilladen i en serveringsskål. Rør om noen ganger før servering.  
 Kok eggene i vannet fra punkt 1 i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Del eggene i to. 
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Fjern den nederste delen av aspargesene, og kok aspargesen i 2–3 minutter. Hell av vannet, og avkjøl aspargesen i kaldt vann. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Skyll og tørk hjertesalaten og ruccolaen. Riv eller kutt hjertesalaten i mindre biter.  
 Fordel salaten, grønnsakene og de kokte eggene på et stort serveringsfat. Topp salaten med litt av honning- og hvitløksyoghurten, litt salt og nykvernet pepper. Smuldre over skjørosten, og server resten av dressingen og de grove bagettene til salaten.     
200 g Ost: 50 g Egg: 1 stk Brød: 40 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal.
God middag!