Roede
Vegetar
Vegetarbyggotto
med ovnsbakte beter, valnøtter og skjørostNy oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Nordens vri på den italienske risottoen. Her har vi smakssatt byggottoen med syrlig sitronsaft, og kombinert med søte beter, blir middagen uslåelig.
Nordens vri på den italienske risottoen. Her har vi smakssatt byggottoen med syrlig sitronsaft, og kombinert med søte beter, blir middagen uslåelig.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Margarin
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Byggkorn
125 g
Sjalottløk
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Margarin
1 ss
Vann
2–4 dl
Gulbete
1 stk
Polkabete
1 stk
Rødbete
1 stk
Valnøtter
1 pakke
Olje
1 ts
Spinat
50 g
Grønt eple
1 stk
Skjørost
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 628 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 76 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan bruke litt hvitvin eller eplesidereddik i vegetarbygottoen om du ønsker en litt syrligere smak. For en mer kremet byggotto, kan du røre inn litt av chevren. En byggotto skal være løsere enn en grøt, men væsken skal ikke renne ut av den.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i 1 ss margarin (se tips). Stek sjalottløken i 1–2 minutter, til den er blank. Rør inn de ferdigkokte byggkornene. Tilsett grønnsaksbuljongen og 2 dl vann. Kok opp, og la byggottoen småkoke i 3–4 minutter under omrøring. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Tilsett mer væske om byggottoen blir for tørr.
Skrell og kutt gulbeten, polkabeten og rødbeten i båter. Fordel betene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek betene i stekeovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre. Stek valnøttene med betene de siste 5 minuttene av grønnsakenes steketid.
Skyll og tørk spinaten. Kutt spinaten og eplet i tynne strimler. Bland sammen de ovnsbakte valnøttene, spinaten, eplet, skjørosten, litt saft fra sitronen og 1 ss olivenolje i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Sil vannet av de ferdigkokte byggkornene.
100 g Ovnsbakte beter: 160 g Topping: 50 g Skjørost: 80 g Valnøtter: 10 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!