Glutenfri
Indrefilet av svin
med potetmos og balsamico- og appelsinsjy4.24 (87)
Under 30 min
8 Ingredienser
Indrefilet er det fineste stykket på grisen. Sammen med en luftig potetmos og en frisk sjysaus er det hverdagsluksus.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Potetmos
250 g
Indrefilet av svin
180 g
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
½ stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Glutenfri soyasaus
¼ pose
Tobladssalat
50 g
Appelsin
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 817 kcal
- Fett:
- 46 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og stek det til det har 65 grader i kjernetemperatur. La det hvile seg opp til 68–70 grader.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til kjøttet er gjennomstekt. Krydre kjøttet salt og pepper. La kjøttet hvile frem til servering, og kutt det i skiver.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Kutt appelsinen i to, og skjær skallet av den ene halvdelen. Kutt den halve appelsinen i fileter. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels varme, og ha i litt olje. Klem saften fra den andre halvdelen av appelsinen i pannen, og ha i løken. Stek det sammen til appelsinsaften er redusert til halvparten. Tilsett balsmaicovinaigretten og 1/4 pose soyasaus. Kok opp, og smak til med salt og pepper.
Ha potetmosen over i en serveringsskål.
Skyll og tørk salaten. Bland sammen salaten og appelsinbåtene fra punkt 3 i en skål.
God middag!