Tyrkisk køfte i ajvarsaus med bulgur og tomat- og løksalat

Tyrkisk køfte i ajvarsaus

med bulgur og tomat- og løksalat
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller som ofte inneholder hvitløk og friske urter. Med denne retten kan du drømme deg tilbake til middelhavet.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Bladpersille
½ bunt
Kjøttdeig
150 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Panering
¼ pakke
Ajvar
1 pakke
Vann
1 dl
Bulgur
½ pakke
(Hvete)
Hønsebuljong
½–1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Salt
¼ ts
Olivenolje
½ ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
829 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg køftene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen ved 220 grader i omtrent 10 minutter.

Skyll persillen, og finhakk stilkene og bladene hver for seg.
 Bland sammen kjøttdeigen, persilladen, paneringen og de finhakkede persillestilkene til en jevn farse i en bolle. Form deigen til mellomstore pølser, og klem dem litt flate (se tips). Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek køftene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. Ha i ajvren og 1 dl vann, og kok opp. Skru ned til lav varme, og hold køftene varme i sausen frem til servering. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet. Husk å justere vannmengden ut ifra hvor mye du koker.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Legg sjalottløken i en sil, og strø over ¼ ts salt. La løken trekke i 5 minutter, og skyll den deretter i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen sjalottløken, tomaten, persillebladene og ½ ss olivenolje i en skål. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
God middag!