Tyrkisk lammekebab med blandet kålsalat, gulrot-tzatziki og rustikt brød

Tyrkisk lammekebab

med blandet kålsalat, gulrot-tzatziki og rustikt brød
3.99 (82)
Under 20 min
7 Ingredienser
En middagssandwich er aldri feil i våre øyne. Middelhavsinspirert lammekebab og smakfull gulrot-tzatziki gir deg en autentisk smaksopplevelse.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Kjøttdeig av lam og storfe
250 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Gulrot
1 stk
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Rustikke multibrød
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Strimlet kålsalat
120 g
Srirachasaus
¼ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
898 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan fint varmes i en brødrister. Da trenger du ikke å sette på ovnen.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft (se tips).
 Kna sammen kjøttdeigen og persilladen i en bolle eller i en brødpose. Form kjøttdeigen til litt flate pølser. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Bland gulroten med hvitløksdressingen i en skål, og smak til med salt og pepper.
Tilbered brødene som anvist på pakken. Del dem gjerne i to før servering. 
Ha kålsalaten i en skål, og vend inn litt olivenolje og valgfri eddik. Fyll de nystekte brødene med kålsalaten, kebaben, gulrot-tzatzikien og noen dråper srirachasaus etter eget ønske.
God middag!