Tyrkisk lammekebab
med blandet kålsalat, gulrot-tzatziki og rustikt brød3.99 (82)
Under 20 min
7 Ingredienser
En middagssandwich er aldri feil i våre øyne. Middelhavsinspirert lammekebab og smakfull gulrot-tzatziki gir deg en autentisk smaksopplevelse.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kjøttdeig av lam og storfe
250 g
Persillade
½–1 pakke
Gulrot
1 stk
Hvitløksdressing
½–1 pakke
Rustikke multibrød
1–2 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Srirachasaus
¼ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 898 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 62 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødet kan fint varmes i en brødrister. Da trenger du ikke å sette på ovnen.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft (se tips).
Kna sammen kjøttdeigen og persilladen i en bolle eller i en brødpose. Form kjøttdeigen til litt flate pølser. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Bland gulroten med hvitløksdressingen i en skål, og smak til med salt og pepper.
Tilbered brødene som anvist på pakken. Del dem gjerne i to før servering.
Ha kålsalaten i en skål, og vend inn litt olivenolje og valgfri eddik. Fyll de nystekte brødene med kålsalaten, kebaben, gulrot-tzatzikien og noen dråper srirachasaus etter eget ønske.
God middag!