Kylling korma med spinat, blomkål og krydderris
Glutenfri

Kylling korma

med spinat, blomkål og krydderris
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Mild korma, kylling, friske grønnsaker og deilig krydderris. Autentiske indiske smaker og absolutt en av våre bestselgere.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Blomkål
½ stk
Spinat
50 g
Lett crème fraîche
100–150 g
(Melk, Laktose)
Olje
½ ss
Vann
1 dl
Basmatiris
½ pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1085 kcal
Fett:
61 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du ikke å blande grønnsakene inn i gryten, kan de stekes og serveres ved siden av.

Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Ha kyllingen i en brødpose, og bland inn ½ ss olje og 1 ts av kormapasten. La kyllingen marinere i posen i 5 minutter. Kutt blomkålen i buketter. 
 Tilbered risen som anvist på pakken, men ha persilladen i kokevannet.
Skyll og tørk spinaten. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Tilsett crème fraîchen, ønsket mengde av kormapasten og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Smak eventuelt til med mer av kormapasten underveis. Ha i blomkålbukettene når det gjenstår 5 minutter av koketiden, og vend inn spinaten rett før servering. Smak til med salt og pepper. 
 Ha restene av kylling kormaen i en kjele, og tilsett 3–5 dl hønskraft eller buljong. Kok opp, og server som en deilig indisk kyllingsuppe. Ha gjerne brød ved siden av.
God middag!