Laktosefri
Pannestekt lyr med teriyakismør
karamellisert løk, potetmos med gressløk4.05 (122)
Under 35 min
6 Ingredienser
Teriyakisaus har sine røtter i Japan. Det er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk. Den søte løken gir god balanse til retten.
Teriyakisaus har sine røtter i Japan. Det er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk. Den søte løken gir god balanse til retten.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Gressløk
¼–½ bunt
Melk
½ dl
Smør
½ ss
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
Sukker
½ ss
Lyrfilet
165 g
Teriyakisaus
½ pakke
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 633 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med poteter i vannet, og la den småkoke i omtrent 10 minutter.
Fordel brokkoli- og blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Vend på grønnsakene underveis i steketiden.
Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og ½ ss sukker. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er karamellisert. Legg løken over på et fat, og skyll stekepannen.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Smelt ½ ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Hell vannet av kjelen med potetene, klipp hull på posen, og ha potetene tilbake i kjelen. Tilsett ½ dl melk og ½ ss smør. Mos potetene med en sleiv eller potetstapper. Skyll og finhakk gressløken, og vend den inn i potetmosen.
Frys ned den gressløken du ikke bruker.
God middag!