Italienske kyllingtacos med capresesalsa, koriander og mandelpesto
20-30

Italienske kyllingtacos med capresesalsa, koriander og mandelpesto

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • mandler,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • rødvinseddik
  • vann
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • aluminiumsfolie
  • olje

Sitronbønner

hvite bønner
Hvite bønner
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
chiliflak
Chiliflak
½ pakke

Capresesalsa

rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
mozzarella
Mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Rødvinseddik
1 ss

Koriander- og mandelpesto

koriander
Koriander
1 bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
mandelflak
Mandelflak (Mandler)
1 pakke
Vann
2 ss
Olivenolje
1 ss

Tortillaer

tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
4 stk

Krydret kylling

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1030 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 77 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere chiliflakene ved siden av retten, slik at gjestene selv kan bestemme hvor sterk de ønsker maten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Sitronbønner: Skyll bønnene i kaldt vann. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha bønnene og skallet fra sitronen i en bolle. Tilsett chiliflakene, litt av saften fra sitronen, og krydre med salt, pepper og litt sukker. Mos bønnene grovt med en gaffel. Smak til med mer av saften fra sitronen. 
  3. Capresesalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skyll tomaten. Kutt tomaten og mozzarellaen i små terninger. Ha tomaten, mozzarellaen og løken i en bolle. Vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik, og krydre med salt og pepper.  
  4. Koriander- og mandelpesto: Skyll og grovhakk korianderen. Skrell hvitløken, og finriv hvitløken og Grana Padano-osten på et rivjern. Ha korianderen, hvitløken, osten, mandelflakene, 2 ss vann og 1 ss olivenolje i en mikser. Krydre med litt salt og pepper. Miks det hele til en pesto.
  5. Tortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter. 
  6. Krydret kylling: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5 minutter. Krydre med salt, pepper, chiliflakene og urtemiksen. 
  7. Servering: Fyll de varme tortillaene med sitronbønnene, kyllingen og capresesalsaen. Topp med koriander- og mandelpestoen.