Italienske kyllingtacos med capresesalsa, koriander og mandelpesto

Italienske kyllingtacos med capresesalsa, koriander og mandelpesto

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • rødvinseddik
  • vann
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • aluminiumsfolie
  • olje
Hvite bønner
1 pakke
Sitron
½ stk
Chiliflak
½ pakke
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Olivenolje
1 ss
Rødvinseddik
1 ss
Koriander
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Mandelflak
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Vann
2 ss
Olivenolje
1 ss
Tortillalefser
4 stk
(Hvete, Gluten)
Skivet kyllingfilet
300 g
Chiliflak
½ pakke
Oregano
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1005 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 77 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere chiliflakene ved siden av retten, slik at gjestene selv kan bestemme hvor sterk de ønsker maten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll bønnene i kaldt vann. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha bønnene og skallet fra sitronen i en bolle. Tilsett chiliflakene, litt av saften fra sitronen, og krydre med salt, pepper og litt sukker. Mos bønnene grovt med en gaffel. Smak til med mer av saften fra sitronen. 
 Skrell og finhakk rødløken. Skyll tomaten. Kutt tomaten og mozzarellaen i små terninger. Ha tomaten, mozzarellaen og løken i en bolle. Vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik, og krydre med salt og pepper.  
 Skyll og grovhakk korianderen. Skrell hvitløken, og finriv hvitløken og Grana Padano-osten på et rivjern. Ha korianderen, hvitløken, osten, mandelflakene, 2 ss vann og 1 ss olivenolje i en mikser. Krydre med litt salt og pepper. Miks det hele til en pesto.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5 minutter. Krydre med salt, pepper, chiliflakene og urtemiksen. 
Fyll de varme tortillaene med sitronbønnene, kyllingen og capresesalsaen. Topp med koriander- og mandelpestoen. 
God middag!