Ovnsbakt lyrfilèt med tomat, stekte poteter og spinatsaus
Roede
Glutenfri

Ovnsbakt lyrfilèt med tomat

stekte poteter og spinatsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Den magre, proteinrike lyren er i torskefamilien, og smaker nydelig med en knallgrønn spinat- og fiskesaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Olje
½ ts
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Strimlet grønnkål
100 g
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
½ pakke
(Sennep)
Olivenolje
½ ss
Bechamelsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Vann
½ dl
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
480 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
53 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan pannestekes i margarin eller olje i 3–4 minutter på hver side.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell rødløken og skyll tomaten, og kutt dem i tynne skiver. Legg grønnkålen og rødløken i en stor ildfast form. Krydre lett med salt og pepper, og stek det i ovnen i 4–5 minutter. 
 Skyll fisken i kaldt vann, tørk den lett, og krydre med kryddermiksen. Ta formen med rødløk og grønnkål ut av ovnen, og legg fisken på toppen. Topp fisken med tomatskivene, og drypp litt olivenolje over. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i 8–10 minutter til. 
Hell bechamelsausen og ½ dl vann over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Skyll og tørk spinaten. Rør spinaten inn sausen til den faller litt sammen. Kjør sausen sammen med en stavmikser, eller server den som den er. Smak til med salt og pepper.
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 3 ss Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!