Kremet kjøttgryte med sjampinjong, potetmos og rørte tyttebær
Glutenfri

Kremet kjøttgryte med sjampinjong

potetmos og rørte tyttebær
4.06 (260)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
100 g
Kjøttdeig
300 g
Maisstivelse
½–1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
3 ss
Vann
3 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
838 kcal
Fett:
46 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Legg posen med potetmos i en kjele, og dekk til med vann. Kok opp og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
 Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt dem i skiver.
 Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i omtrent 2 minutter, til den nesten er gjennomstekt. Ha kjøttdeigen over på en tallerken, og la fettet være igjen i kjelen. 
 Senk temperaturen på kjelen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek grønnsakene fra punkt 2 i 3–4 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen. Rør maisstivelsen ut i 3 ss kaldt vann i en kopp. Tilsett maisjevningen, urtemiksen, oksebuljongen, 3 dl vann og crème fraîchen, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter, til grønnsakene er møre. Smak til med pepper og eventuelt salt.
 Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!