Fullkornspizza med skjørost, sprø grønnkål, sopp, og syltet rødløk
Roede
Vegetar

sprø grønnkål, sopp, og syltet rødløk

grønnkål og syltet rødløk
4.03 (70)
Under 30 min
11 Ingredienser
Pizzaer laget med fullkornsbunner, toppet med skjørost fra Rørosmeieriet, sprø grønnkål og sopp, utgjør en sunn, god og inspirerende middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1½ dl
Sjampinjong
200 g
Grønnkål
100 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Pizzabunn av fullkorn
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Pizzasaus
½–1 pakke
Skjørost
½ pakke
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Olje
½ ss
Olivenolje
½ ss
Tomater
2 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
616 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
91 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et likere resultat.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen, hvis dere har. 
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, til den er litt gyllen. Ha i soyasausen og krydre med litt pepper. Bland sammen grønnkålen, ½ ss olivenolje, persilladen og litt salt i en skål. 
 Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Spre pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel skjørosten og Grande Premium-osten oppå. Topp med den marinerte grønnkålen og den stekte soppen. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen (se tips). 
 Skyll og kutt tomatene i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Bland sammen tomatene, ruccolaen, litt av sylteløken fra punkt 2, og litt salt og pepper i en skål.
 Topp de ferdigstekte pizzaene med den syltede rødløken og tomatsalaten.
½ stk Salat: 75 g Energiinnhold: ca. 490 kcal.
God middag!