15-20
Laktosefri
Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat og curry- og mangodressing
Fyll de varme tortillaene med sprø kålsalat og saftig, krydret laksefilet, og topp det hele med en smakfull dressing. En rask middag som kan spises med hendene.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- gluten
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Kålsalat
Rødkål
1 bit
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½-1 pakke
Olje
1–2 ss
Tortillalefser
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
4 stk
Tilbehør
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1010 kcal
- Fett 63 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek én og én tortilla i en middels varm stekepanne med litt olje, til de er gylne. Da trenger du ikke sette på stekeovnen. Har du ikke eddik 7 %, kan du fint bruke en annen type eddik.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kålsalat: Kok opp ¼ dl eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann. Ha rødkålen og ingefærblandingen i en bolle, hell over syltelaken, og vend godt om. La kålsalaten stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
- Laks: Skjær fisken i strimler på omtrent 1 cm på langs. Vend fisken i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1–2 ss olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Smak til med salt.
- Tortillalefser: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 8–10 minutter før servering.
- Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten.
- Restetips: Lag en quesadilla av de siste hvetetortillaene. Legg en tortilla i en tørr og middels varm stekepanne, ha på ost og legg på den siste tortillaen. Stek den i 2–3 minutter på hver side.