Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat og curry- og mangodressing
Laktosefri

Krydderstekt laks i tortilla

med rødkålsalat og curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Fyll de varme tortillaene med sprø kålsalat og saftig, krydret laksefilet, og topp det hele med en smakfull dressing.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
½ dl
Vann
1 dl
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete, Gluten)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Agurk
½–1 stk
Curry- og mangodressing
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
740 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
54 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek én og én tortilla i en middels varm stekepanne med litt olje, til de er gylne. Da trenger du ikke sette på stekeovnen.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Kok opp 3 ss eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann i en kjele. Skru av platen, og ha kålen i kjelen med syltelaken. Vend det godt sammen, og smak til med salt og pepper før servering.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 8–10 minutter før servering.
Skjær fisken i strimler på langs på omtrent 1 cm, og vend dem i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter.
 Skyll og kutt agurken i terninger. Fyll tortillalefsene med kålen, agurken, laksen og curry- og mangodressingen. 
God middag!