20-30
Kremet selleri- og blomkålsuppe med bacon og rustikke multibrød
En varmende suppe med rykende varmt og mykt brød. Bacon er klassisk følge til blomkålsuppe, det gir god krønsj og nydelig smak.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Hjemmelaget selleri- og blomkålsuppe
Bakepotet
1 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Blomkål
1 stk
Hønsebuljong
2 pakke
Matfløte (Melk, Laktose)
300 g
Vann
1–1,2 l
Garnityr og tilbehør
Baconterninger
150 g
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 782 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag krutonger av multibrødet. Kutt multibrødet i terninger, og ha det på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader, til de er gylne og sprø.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Hjemmelaget selleri- og blomkålsuppe: Skrell og kutt poteten og selleriroten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Ta vare på en kvart blomkål til garnityr. Kok opp 1–1,2 liter vann i en kjele, og ha i buljongen. Kok grønnsakene i 10–15 minutter, til de er møre.
- Garnityr og tilbehør: Skjær baconet i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent. Tilsett en fjerdedel av blomkålbukettene, og stek dem i 5 minutter. Legg dem på en tallerken.
- Hjemmelaget selleri- og blomkålsuppe, fortsettelse: Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha matfløten i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
- Garnityr og tilbehør, fortsettelse: Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
- Servering: Topp suppen med baconet og de stekte blomkålbukettene, og server multibrødene til retten.