Sitronbakt laks med asparges, rød spisskål, potet og rømme
20-30

Sitronbakt laks med asparges, rød spisskål, potet og rømme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • solsikke-/rapsolje
  • salt
  • smør

poteter
Poteter
400 g
rød spisskål
Rød spisskål
1 stk
Laksefilet (Fisk)
325 g
bladpersille
Bladpersille
1/2 pakke
sitron
Sitron
1/2 stk
asparges
Asparges
1 bunt
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Salt
Smør
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med finhakket gressløk.

  1. Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
  2. Kutt den røde spisskålen i to på langs og kutt halvpartene i to, slik at du får 4 like store stykker. Knekk av de nederste 2–3 cm på aspargesen (dette skal ikke brukes). Del deretter aspargesen i to slik at den blir halvparten så lang og legg bitene til side. Finhakk bladpersillen og ha i en liten skål til senere i oppskriften.
  3. Ha laksen i en smurt, ildfast form. Krydre med salt, pepper og saften fra sitronen. Stek laksen i ovnen i ca 10–12 minutter.
  4. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og tilsett 2 ss smør. Stek spisskålen i ca 2–3 minutter på hver flate side. Krydre med salt. Kok aspargesen sammen med potetene de siste 1–2 minuttene.
  5. Vend den finhakkede bladpersillen inn i potet- og aspargesblandingen sammen med litt olivenolje.
  6. Server sitronbakt laks med asparges, rød spisskål og kokt potet med rømme.