20-30
Laktosefri
Glutenfri
Massaman thai-kyllingcurry med poteter, jasminris og koriander
Massaman curry er en fyldig og smaksrik gryterett fra Thailand. Her får du den med saftig kylling, frisk koriander og knasende peanøtter.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- sukker
- vann
- olje
Massaman thaicurry
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Bakepotet
1 stk
Kyllinggyros
300 g
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½–1 ss
Vann
2 dl
Ris
Jasminris
135 g
Topping
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1017 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 108 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Currypasten kan være litt sterk for de minste, så smak deg frem til en passende styrke.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Massaman thaicurry, forberedelse: Skrell og kutt løken i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skyll og kutt poteten i terninger.
- Massaman thaicurry: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Tilsett gulrøttene, poteten, løken og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3 minutter under omrøring.
- Massaman thaicurry, fortsettelse: Ha i kokoskremen, 2 dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. La curryen småkoke under lokk på middels lav varme i omtrent 10 minutter. Rør om underveis, så curryen ikke svir seg. Ta av lokket og la curryen småkoke i omtrent 5 minutter til, eller til potetene er møre. Smak til med 1 ss soyasaus, ½–1 ss sukker og saften fra halve limen.
- Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp med korianderen og peanøttene, og server limebåtene til retten.