Massaman thai-kyllingcurry med poteter, jasminris og koriander
20-30

Massaman thai-kyllingcurry med poteter, jasminris og koriander

Massaman curry er en fyldig og smaksrik gryterett fra Thailand. Her får du den med saftig kylling, frisk koriander og knasende peanøtter.

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • sukker
  • vann
  • olje

Massaman thaicurry

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g
massaman currypaste
Massaman currypaste
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½–1 ss
Vann
2 dl

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1018 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 108 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten kan være litt sterk for de minste, så smak deg frem til en passende styrke.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.  
  2. Massaman thaicurry, forberedelse: Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Skyll og kutt poteten i terninger.
  3. Massaman thaicurry: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Tilsett gulrøttene, poteten, løken og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3 minutter under omrøring.   
  4. Massaman thaicurry, fortsettelse: Ha i kokoskremen, 2 dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. La curryen småkoke under lokk på middels lav varme i omtrent 10 minutter. Rør om underveis, så curryen ikke svir seg. Ta av lokket og la curryen småkoke i omtrent 5 minutter til, eller til potetene er møre. Smak til med 1 ss soyasaus, ½–1 ss sukker og saften fra den halve limen (se tips).  
  5. Topping: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. Topp med korianderen og peanøttene, og server limebåtene til retten.