Nuddelwok med libanesisk aubergine, smuldret fetaost og granateplekjerner
20-30
Vegetar

Nuddelwok med libanesisk aubergine, smuldret fetaost og granateplekjerner

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • soyasaus
  • sukker
  • salt

Nuddelwok

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
koriander
Koriander
1 bunt
spinat
Spinat
50 g
rødløk
Rødløk
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Libanesisk aubergine

aubergine
Aubergine
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
1 ss

Woksaus

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
lime
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
4 ss
Sukker
½–1 ss

Topping

granateple
Granateple
1 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 590 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten smaker godt både varm og kald, og du kan forberede den dagen i forveien.

  1. Nuddelwok: Kok nudlene som anvist på pakken. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt rødløken i strimler.   
  2. Libanesisk aubergine: Skyll og kutt auberginen i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olivenolje. Stek aubergineterningene i omtrent 5 minutter. Tilsett hvitløken og litt salt, og stek videre i 1 minutt.    
  3. Woksaus: Skrell og finhakk hvitløken. Del limen i to, og press saften fra limen i en liten skål. Bland inn hvitløken, 4 ss soyasaus og ½–1 ss sukker. 
  4. Nuddelwok, fortsettelse: Ha de ferdigkokte nudlene i et dørslag, skyll dem i kaldt vann, og la de renne av seg. Ha spinaten, løken og nudlene i stekepannen med auberginen, og ha over woksausen. Stek videre i omtrent 1 minutt, og strø over korianderen og sesamfrøene til slutt. 
  5. Topping: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplekjernene. Dryss granateplekjernene over retten, og smuldre over fetaosten.
  6. Vel bekomme!