20-30
Koreansk burger med rask kimchi, gulrøtter og spicy dressing
Kimchi består av fermentert kinakål, og er Koreas nasjonalrett. Perfekt som tilbehør til disse saftige burgerne med chili og lime.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- flytende honning
- soyasaus
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- sukker
Sesambakte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Flytende honning
1 ss
Koreansk burger
Limeskall
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Tomatpuré
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Rask kimchi
Srirachasaus
½ pakke
Limesaft
1 stk
Delt kinakål
200 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
2 ss
Spicy dressing
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Tomatpuré
½ pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Til servering
Sjalottløk
1 stk
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 862 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag kimchien dagen i forveien, og la den stå i kjøleskapet over natten slik at smakene får satt seg.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Sesambakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ringle over 1 ss flytende honning. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Koreansk burger: Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland kjøttdeigen, skallet fra limen, tomatpuréen og chiliflakene i en bolle. Krydre med litt salt.
- Rask kimchi: Del limen i to. Ha srirachasausen, saften fra limen, 1 ss soyasaus og 2 ss vann i en bolle. Kutt kinakålen i strimler, og bland den inn i dressingen. Krydre med salt. La kimchien marinere i romtemperatur frem til servering.
- Ristede sesamfrø: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter. Ha sesamfrøene over på et fat.
- Koreansk burger, fortsettelse: Form kjøttdeigen til burgere. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i omtrent 4 minutter på hver side.
- Spicy dressing: Bland halvparten av de ristede sesamfrøene, den finkuttede ingefærblandingen, tomatpuréen og 2 ss soyasaus i en liten skål. Smak til med sukker.
- Servering: Skrell og kutt sjalottløken i ringer. Varm burgerbrødene i ovnen i 4 minutter. Fyll burgerbrødene med de koreanske burgerne, den spicy dressingen, kimchien og løkringene. Dryss resten av sesamfrøene over gulrøttene.