Koreansk burger med rask kimchi, gulrøtter og spicy dressing
20-30

Koreansk burger med rask kimchi, gulrøtter og spicy dressing

Kimchi består av fermentert kinakål, og er Koreas nasjonalrett. Perfekt som tilbehør til disse saftige burgerne med chili og lime.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • flytende honning
  • soyasaus
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Sesambakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
kimchiristede sesamfrø
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Flytende honning
1 ss

Koreansk burger

limeskall
Limeskall
1 stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
350 g
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke

Rask kimchi

srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
limesaft
Limesaft
1 stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
2 ss

Spicy dressing

kimchiristede sesamfrø
Kimchiristede sesamfrø (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss

Til servering

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 862 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag kimchien dagen i forveien, og la den stå i kjøleskapet over natten slik at smakene får satt seg.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Sesambakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ringle over 1 ss flytende honning. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
  3. Koreansk burger: Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland kjøttdeigen, skallet fra limen, tomatpuréen og chiliflakene i en bolle. Krydre med litt salt. 
  4. Rask kimchi: Del limen i to. Ha srirachasausen, saften fra limen, 1 ss soyasaus og 2 ss vann i en bolle. Kutt kinakålen i strimler, og bland den inn i dressingen. Krydre med salt. La kimchien marinere i romtemperatur frem til servering. 
  5. Ristede sesamfrø: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter. Ha sesamfrøene over på et fat.  
  6. Koreansk burger, fortsettelse: Form kjøttdeigen til burgere. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i omtrent 4 minutter på hver side.  
  7. Spicy dressing: Bland halvparten av de ristede sesamfrøene, den finkuttede ingefærblandingen, tomatpuréen og 2 ss soyasaus i en liten skål. Smak til med sukker.    
  8. Servering: Skrell og kutt sjalottløken i ringer. Varm burgerbrødene i ovnen i 4 minutter. Fyll burgerbrødene med de koreanske burgerne, den spicy dressingen, kimchien og løkringene. Dryss resten av sesamfrøene over gulrøttene.