Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- mandler,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- olivenolje
- rødvinseddik
- vann
- salt
- pepper
- sukker
- aluminiumsfolie
- olje
Sitronbønner
Hvite bønner
1 pakke
Sitron
½ stk
Chiliflak
½ pakke
Capresesalsa
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Rødvinseddik
1 ss
Koriander- og mandelpesto
Koriander
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Mandelflak (Mandler, Nøtter)
1 pakke
Vann
2 ss
Olivenolje
1 ss
Tortillaer
Tortillalefser (Hvete)
4 stk
Krydret kylling
Skivet kyllingfilet
300 g
Chiliflak
½ pakke
Basilikum og oregano
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1030 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 77 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere chiliflakene ved siden av retten, slik at gjestene selv kan bestemme hvor sterk de ønsker maten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Sitronbønner: Skyll bønnene i kaldt vann. Skyll sitronen godt, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha bønnene og skallet fra sitronen i en bolle. Tilsett chiliflakene, litt av saften fra sitronen, og krydre med salt, pepper og litt sukker. Mos bønnene grovt med en gaffel. Smak til med mer av saften fra sitronen.
- Capresesalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skyll tomaten. Kutt tomaten og mozzarellaen i små terninger. Ha tomaten, mozzarellaen og løken i en bolle. Vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik, og krydre med salt og pepper.
- Koriander- og mandelpesto: Skyll og grovhakk korianderen. Skrell hvitløken, og finriv hvitløken og Grana Padano-osten på et rivjern. Ha korianderen, hvitløken, osten, mandelflakene, 2 ss vann og 1 ss olivenolje i en mikser. Krydre med litt salt og pepper. Miks det hele til en pesto.
- Tortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter.
- Krydret kylling: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5 minutter. Krydre med salt, pepper, chiliflakene og urtemiksen.
- Servering: Fyll de varme tortillaene med sitronbønnene, kyllingen og capresesalsaen. Topp med koriander- og mandelpestoen.