Vegetar
Kremet jordskokksuppe
med stekt sopp og grønnkålNy oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Den søte og nøtteaktige jordskokken egner seg ypperlig til å lage suppe av. Sprøstekt sopp og grønnkål gir deilig umami.
Den søte og nøtteaktige jordskokken egner seg ypperlig til å lage suppe av. Sprøstekt sopp og grønnkål gir deilig umami.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Hvitløksfedd
1 stk
Aromasopp
100 g
Grønnkål
50 g
Kjerneblanding
1 pakke
Smør
1 ts
Jordskokksuppe
1 pakke
Grove bagetter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1010 kcal
- Fett:
- 60 g
- Karbohydrater:
- 90 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt hvitløk, og bland det med litt romtemperert smør. Kutt bagettene i to, og smør dem med hvitløkssmøret før steking.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Varm opp suppen i en kjele på middels varme. Rør av og til i suppen så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver.
Varm bagettene i ovnen i 5–8 minutter.
Ha 1 ts smør i stekepannen, og stek soppen, hvitløken og grønnkålen i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Topp suppen med kjerneblandingen, grønnkålen og soppen, og server bagettene til.
God middag!