Kremet jordskokksuppe med stekt sopp og grønnkål
Vegetar

Kremet jordskokksuppe

med stekt sopp og grønnkål
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Den søte og nøtteaktige jordskokken egner seg ypperlig til å lage suppe av. Sprøstekt sopp og grønnkål gir deilig umami.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Hvitløksfedd
1 stk
Aromasopp
100 g
Grønnkål
50 g
Kjerneblanding
1 pakke
Smør
1 ts
(Melk)
Jordskokksuppe
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grove bagetter
2 stk
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1010 kcal
Fett:
60 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt hvitløk, og bland det med litt romtemperert smør. Kutt bagettene i to, og smør dem med hvitløkssmøret før steking.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Varm opp suppen i en kjele på middels varme. Rør av og til i suppen så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.  
Skrell og finhakk hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver.  
Varm bagettene i ovnen i 5–8 minutter. 
Ha 1 ts smør i stekepannen, og stek soppen, hvitløken og grønnkålen i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.   
Topp suppen med kjerneblandingen, grønnkålen og soppen, og server bagettene til. 
God middag!