Provencekrydrede kyllinglår med hvitløksbakte gulrøtter og soppsaus
Roede

Provencekrydrede kyllinglår med hvitløksbakte gulrøtter og soppsaus

4.04 (300)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Olje
1 ts
Fullkornsris
135 g
Spinat
50 g
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Soppsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 695 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ha litt olivenolje og appelsinsaft i salaten for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og kutt hvitløken i skiver. Fordel gulrøttene på et stekeberett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Spar litt plass til kyllingen. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Stek kyllingen sammen med gulrøttene de siste 15–20 minuttene av steketiden. 
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt sjalottløken i i tynne skiver. Kutt bort appelsinskallet, og del appelsinen i båter eller terninger. Bland alt sammen i en salatbolle (se tips). 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!
1 stk Ris: 100 g Gulrøtter: 130 g Salat: 100 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!