15-20
Roede
Laktosefri
Chop suey med svinekam, pak choy og mais
En aromatisk soya- og ingefærsaus er med på å gjøre denne raske chop sueyen med mager svinekam og pak choy til en middag for hele familien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete
Basisvarer
- olje
- vann
- soyasaus
- salt
Fullkornslinguine
Fullkornslinguine (Hvete)
100 g
Chop suey
Pak choy
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Tilbehør
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 577 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chop suey betyr blandede biter. Retten oppstod en gang på slutten av 1800-tallet, da den ble laget av kinesere på det amerikanske kontinentet. Tilsett tørket revet ingefær, fersk chili eller chilisaus i chop sueyen for en sterkere smak.
- Fullkornslinguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Chop suey: Skyll pak choyen og rens paprikaen. Skrell rødløken og hvitløken. Kutt pak choyen, paprikaen og rødløken i strimler. Finhakk hvitløken. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Skjær kjøttet i strimler.
- Chop suey, fortsettelse: Varm opp en wokpanne eller stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, til det er gyllent. Stek gjerne kjøttet i flere omganger, slik at det blir stekt og ikke blir kokt. Legg kjøttet over på en tallerken. Ha grønnsakene i stekepannen, og stek dem i 2–3 minutter. Bland inn soya- og ingefærsausen og ½ dl vann, og kok opp. Vend inn kjøttet, og smak til med salt og 1–2 ss soyasaus (se tips).
- Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene til retten.
- Pasta: 100 g Wok med kjøtt: 300 g Energiinnhold: ca. 520 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).