Salat med asparges, sprøstekte krydderpoteter, smilende egg og aiolidressing
25-35
Roede
Glutenfri
Vegetar

Salat med asparges, sprøstekte krydderpoteter, smilende egg og aiolidressing

Dette er en smakfull og mettende vegetarsalat, med sprø asparges og krydderpoteter, smilende egg og frisk aiolidressing.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Krydderstekte poteter og kjerner

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks
½ pakke
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
Olje
1 ts

Smilende egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Salat

asparges
Asparges
250 g
rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke

Aioli

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
⅓ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 540 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene.
  2. Krydderstekte poteter og kjerner: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Strø over urtemiksen og kjerneblandingen de siste 5 minuttene, slik at de blir sprø og lett gylne. 
  3. Smilende egg: Kok eggene i 7–8 minutter, da er de smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Del dem i to.
  4. Salat: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Fjern den nederste delen av aspargesen, omtrent 2–4 cm, eller der den brekker naturlig. Kok aspargesen i 2–3 minutter. Hell av vannet, og avkjøl aspargesen i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler (se tips). Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk hjertesalaten, og riv eller kutt den i mindre biter.
  5. Salat, fortsettelse: Fordel salaten, grønnsakene, potetene og kjerneblandingen på et stort serveringsfat og vend inn balsamicovinaigretten. Legg eggene på toppen, og krydre dem med litt salt og pepper.
  6. Aioli: Server aiolien til retten. 
  1. Salat: 180 g Poteter: 150 g Egg: 1 stk Aioli: 1 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal.