15-20
Vegetar
Chili sin carne med maissalsa, tortillachips og fullkornsris
En rask chili sin carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og maissalsa. En vegetarisk variant av denne middagsklassikeren.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
Fullkornsris
Fullkornsris
135 g
Chili sin carne
Chili sin carne
600 g
Vann
1 dl
Maissalsa
Tomat
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Maiskorn
1 pakke
Lime
½ stk
Til servering
Tortillachips
½ pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 722 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 109 g
- Protein 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også lage en tacoform i stekeovnen. Fordel chili sin carnen og tortillachipsene i en smurt ildfast form, og topp med litt revet ost. Stek formen i ovnen ved 220 grader varmluft i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Chili sin carne: Hell chili sin carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.
- Maissalsa: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og finhakk chilien og korianderen. Sil laken av maiskornene, og skyll dem. Bland grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med saften fra limen, salt og pepper.
- Servering: Topp retten med maissalsaen, tortillachipsene og rømmen ved servering.