Laktosefri
Glutenfri
Lofotburger med torsk og sei, urtepoteter, stekte grønnsaker og aioli
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Fiskekaker med fersk spinat og fyldig aioli som du kan servere til de gode urtepotetene. En smakfull vri på en middagsklassiker.
Fiskekaker med fersk spinat og fyldig aioli som du kan servere til de gode urtepotetene. En smakfull vri på en middagsklassiker.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Bakepotet
1 stk
Urtemiks
½ pakke
Smør
1 ts
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Spinat
50 g
Aioli
¼–½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 809 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 78 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos i stedet! Skrell poteten, kutt den i mindre biter, og kok den i usaltet vann til den er gjennomkokt. Sil vannet av poteten, og mos den sammen med litt smør. Spe på med melk til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kutt bakepoteten i seks biter, og kok potetbitene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskeburgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg dem i en ildfast form, og dekk dem med aluminiumfolie, slik at de holder seg varme frem til servering.
Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Skyll og tørk spinaten. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek rødløken i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Tilsett gulrøttene, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i spinaten, og stek det hele i et par minutter til, til spinaten har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av poteten, og knus den lett med en visp. Rør inn urtemiksen og 1 ts smør. Smak til med salt og pepper.
Server aiolien til retten.
God middag!