Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Portobellosopptacos med avokadokrem og syltet rødløk
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Portebellosopp stekt i chipotlekrydder, limemarinert kålrot, søt og syrlig rødløk og avokado- og bønnekrem i maistoritillaer. Kan det bli bedre?
Portebellosopp stekt i chipotlekrydder, limemarinert kålrot, søt og syrlig rødløk og avokado- og bønnekrem i maistoritillaer. Kan det bli bedre?
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Kålrot
1 bit
Lime
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Guacamole
1 pakke
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Maistortillaer
10 stk
Portobello
2 stk
Chipotlemiks
1 pakke
Smør
1 ss
Koriander
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 583 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en appelsin? Skyll den godt, og finriv litt av skallet på et rivjern, og vend det inn i syltelaken til rødløken.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Skrell og kutt kålroten i tynne strimler. Bland inn saften fra halve limen, og dryss over litt havsalt.
Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene og guacamolen over i en skål. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Rør inn halvparten av korianderen og saften fra resten av limen. Smak til med salt.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek soppen i 3–4 minutter. Bland inn chipotlemiksen, og krydre med salt og pepper.
Fyll tortillaene med avokadokremen og soppen. Topp med kålroten og den syltede rødløken, og avslutt med et dryss av korianderen.
God middag!