Portobellosopptacos med avokadokrem og syltet rødløk
20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Portobellosopptacos med avokadokrem og syltet rødløk

Portebellosopp stekt i chipotlekrydder, limemarinert kålrot, søt og syrlig rødløk og avokado- og bønnekrem i maistoritillaer. Kan det bli bedre?

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • smør
  • aluminiumsfolie
  • salt
  • pepper
  • olje

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Limemarinert kålrot

kålrot
Kålrot
1 bit
lime
Lime
½ stk

Avokado- og bønnekrem

svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
guacamole
Guacamole
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Maistortillaer

maistortillaer
Maistortillaer
10 stk

Portobello

portobello
Portobello
2 stk
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Servering

koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 589 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en appelsin? Skyll den godt, og finriv litt av skallet på et rivjern, og vend det inn i syltelaken til rødløken.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Limemarinert kålrot: Skrell og kutt kålroten i tynne strimler. Bland inn saften fra halve limen, og dryss over litt havsalt.
  4. Avokado- og bønnekrem: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene og guacamolen over i en skål. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Rør inn halvparten av korianderen og saften fra resten av limen. Smak til med salt.
  5. Maistortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
  6. Portobello: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek soppen i 3–4 minutter. Bland inn chipotlemiksen, og krydre med salt og pepper.
  7. Servering: Fyll tortillaene med avokadokremen og soppen. Topp med kålroten og den syltede rødløken, og avslutt med et dryss av korianderen.