Sprøstekt gnocchi
med ovnsbakte rotgrønnsaker og urtesausNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
.
.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Gluten·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Gnocchi
500 g
Hvitløksfedd
1 stk
Mandelskiver
1 pakke
Smør
½ ss
Smørsaus
½–1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Ruccola
30 g
Tomat
1 stk
Revet Grande Premium
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 780 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 102 g
- Protein:
- 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp lettsaltet vann i en stor kjele til gnocchien.
Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i omtrent 2x2 cm store terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Kok gnocchien i vannet fra punkt 1 i 1–2 minutter, eller til den flyter opp til overflaten. Sil vannet av den ferdigkokte gnocchien. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ½ ss mør. Stek gnocchien i 4–5 minutter, eller til den er gyllen. Ha i hvitløken og mandelskivene det siste minuttet av steketiden, og krydre med litt salt og pepper.
Ha smørsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med urtemiksen.
Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Topp retten med ruccolaen, tomatterningene og osten.
God middag!