Sprøstekt gnocchi med ovnsbakte rotgrønnsaker og urtesaus

Sprøstekt gnocchi

med ovnsbakte rotgrønnsaker og urtesaus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gnocchi
500 g
(Gluten)
Hvitløksfedd
1 stk
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Smør
½ ss
(Melk)
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Urtemiks
1 pakke
Ruccola
30 g
Tomat
1 stk
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
780 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
102 g
Protein:
22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp lettsaltet vann i en stor kjele til gnocchien.
 Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i omtrent 2x2 cm store terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter. 
 Kok gnocchien i vannet fra punkt 1 i 1–2 minutter, eller til den flyter opp til overflaten. Sil vannet av den ferdigkokte gnocchien. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ½ ss mør. Stek gnocchien i 4–5 minutter, eller til den er gyllen. Ha i hvitløken og mandelskivene det siste minuttet av steketiden, og krydre med litt salt og pepper. 
 Ha smørsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med urtemiksen. 
 Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Topp retten med ruccolaen, tomatterningene og osten. 
God middag!