Roede
Vegetar
Sprøstekt gnocchi
med ovnsbakte rotgrønnsaker og urtesausNy oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
.
.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Gluten·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- margarin
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Olje
1 ts
Gnocchi
500 g
Hvitløksfedd
1 stk
Mandelskiver
1 pakke
Margarin
1 ss
Urtemiks
1 pakke
Smørsaus
½–1 pakke
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Revet Grande Premium
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 555 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 15 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Strø Grande Premium-osten over gnocchien underveis i steketiden, for en sprø og smakfull opplevelse!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp lettsaltet vann i en stor kjele til gnocchien.
Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i omtrent 2x2 cm store terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
Kok gnocchien i 1–2 minutter, eller til den flyter opp til overflaten. Sil vannet av den ferdigkokte gnocchien. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek gnocchien og hvitløken i 4–5 minutter, eller til det er litt gyllent. Ha i mandelskivene det siste minuttet av steketiden, og krydre med litt salt og pepper.
Ha smørsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med urtemiksen.
Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Topp retten med ruccolaen, tomatterningene og den revne Grande Premium-osten.
150 g Grønnsaker: 200 g Saus med sopp: 75 g Ost: 1 ts Energiinnhold: ca. 470 kcal.
God middag!