Sprøstekt gnocchi med ovnsbakte rotgrønnsaker og urtesaus
Roede
Vegetar

Sprøstekt gnocchi

med ovnsbakte rotgrønnsaker og urtesaus
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • margarin
  • olje
  • pepper
  • salt
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Olje
1 ts
Gnocchi
500 g
(Gluten)
Hvitløksfedd
1 stk
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Margarin
1 ss
(Melk)
Urtemiks
1 pakke
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
555 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
15 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Strø Grande Premium-osten over gnocchien underveis i steketiden, for en sprø og smakfull opplevelse!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp lettsaltet vann i en stor kjele til gnocchien.
 Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i omtrent 2x2 cm store terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. 
 Kok gnocchien i 1–2 minutter, eller til den flyter opp til overflaten. Sil vannet av den ferdigkokte gnocchien. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek gnocchien og hvitløken i 4–5 minutter, eller til det er litt gyllent. Ha i mandelskivene det siste minuttet av steketiden, og krydre med litt salt og pepper. 
 Ha smørsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med urtemiksen. 
 Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Topp retten med ruccolaen, tomatterningene og den revne Grande Premium-osten. 
150 g Grønnsaker: 200 g Saus med sopp: 75 g Ost: 1 ts Energiinnhold: ca. 470 kcal.
God middag!