30-40
Roede
Laktosefri
Asiatiske kjøttboller med agurk- og rødkålsalat og kinesisk dippsaus
Disse asiatiske kjøttbollene smaksettes blant annet med sitrongress og hvitløk. Agurk- og kålsalat er friskt tilbehør, og dippsausen er prikken over i'en.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- salt
- olje
- soyasaus
- sukker
- pepper
Fullkornsris
Fullkornsris
135 g
Asiatiske kjøttboller
Sitrongress
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
¼ pakke
Maisstivelse
1 pakke
Vann
2 ss
Salt
⅓ ts
Olje
1 ts
Agurk- og rødkålsalat
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts
Pepper
Tilbehør
Lime
½ stk
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 619 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sriracha eller fersk chili passer godt i salaten hvis du vil ha den sterkere.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Asiatiske kjøttboller: Skyll sitrongresset, og ta av det ytterste laget. Skrell hvitløken. Finhakk sitrongresset og hvitløken. Bland sammen halvparten av sitrongresset, hvitløken, kjøttdeigen, kryddermiksen, maisstivelsen, 2 ss vann, ⅓ ts salt og litt pepper til en jevn deig i en bolle. Form farsen til kjøttboller på størrelser med små golfballer.
- Asiatiske kjøttboller, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene på alle sider i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Ha resten av sitrongresset i stekepannen underveis i steketiden. Hold kjøttbollene varme fram til servering.
- Agurk- og rødkålsalat: Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt sjalottløken i tynne skiver, og grovriv eller kutt gulroten og agurken i strimler. Bland sammen sjalottløken, gulroten, agurken og den finsnittede rødkålen i en salatbolle. Bland inn saften fra den halve limen, 2 ss soyasaus, 1 ts sukker, litt salt og pepper.
- Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene og dippsausen til retten.
- Kjøttboller: 120 g Ris: 100 g Salat: 160 g Dippsaus: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal.