Glutenfri
Elgkarbonader
med fløtepoteter, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær4.16 (98)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ovnsbakt rosenkål får et nydelig nøttepreg, og passer perfekt til det gode viltkjøttet med syrlige og rørte tyttebær.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Rosenkål
200 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Fløtepoteter
400 g
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 655 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv gjerne litt ost over fløtepotetene, om du har. Du kan også blande rosenkålen med fløtepotetene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Rens og kutt rosenkålen i to. Skrell og kutt gulroten mindre biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper.
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek fløtepotetene og grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og fløtepotetene er gjennomvarme.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene i 2–3 minutter på hver side.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!