Lun søtpotetsalat med sprø kikerter, skjørost og rustikke multibrød
30-40
Vegetar

Lun søtpotetsalat med sprø kikerter, skjørost og rustikke multibrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker/honning
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Lun søtpotetsalat

søtpotet
Søtpotet
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Sukker/honning
½ ts

Sprø kikerter

kikerter
Kikerter
½–1 pakke
røkt chilikrydder
Røkt chilikrydder
½–1 pakke
Olje
1 ss

Til servering

granateple
Granateple
1 stk
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 729 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Lun søtpotetsalat: Skrell og kutt søtpoteten og rødbeten i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i øvre del av ovnen i 20–30 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 10 minutter av grønnsakenes steketid, og stek den ferdig med grønnsakene.
  3. Sprø kikerter: Sil laken av kikertene, og skyll dem. Fordel kikertene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og tørk dem lett med litt tørkepapir. Vend inn 1 ss olje og litt salt. Stek kikertene under grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er sprø. Vend inn ønsket mengde av det røkte chilikrydderet.
  4. Rustikke multibrød: Legg multibrødene på stekebrettet med kikertene når det gjenstår 7–8 minutter av kikertenes steketid, og stek dem ferdig med kikertene.
  5. Lun søtpotetsalat, fortsettelse: Rør sammen 1 ss olivenolje, 2 ts eddik og ½ ts honning i en serveringsbolle, og ha i de ovnsbakte grønnsakene. Bland det hele godt, og ha salaten over på et fat.
  6. Servering: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, og brekk det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Smuldre skjørosten over salaten, og topp med granateplefrøene og de sprø kikertene. Server urtedressingen og multibrødene til retten.