Roede
Hjemmelaget kjøttgryte
med pastinakk, purre og potetmosNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Potetmos
500 g
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Purre
½–1 stk
Maisstivelse
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tomatpuré
2 pakke
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
5 dl
Sukker
½ ts
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 674 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp vann i en kjele. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skrell løken, gulrøttene og pastinakken. Snitt purren i to på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt løken i grove terninger, og gulrøttene, pastinakken og purren i skiver. Rør ut maisstivelsen og buljongen i et litermål med 5 dl kaldt vann.
Varm opp en vid kjele eller gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett løken, gulrøttene og pastinakken, og stek det hele videre i et par minutter. Tilsett tomatpuréen og urtemiksen, og stek videre i 2 minutter. Ha i buljongvannet, kok opp, og la gryten småkoke i 15–20 minutter. Rør om underveis. Vend inn purren når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Smak til med ½ ts sukker, litt salt og pepper.
400 g Potetmos: 100 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!