Hjemmelaget kjøttgryte med pastinakk, purre og potetmos
Roede

Hjemmelaget kjøttgryte

med pastinakk, purre og potetmos
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Purre
½–1 stk
Maisstivelse
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tomatpuré
2 pakke
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
5 dl
Sukker
½ ts
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
674 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Kok opp vann i en kjele. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Skrell løken, gulrøttene og pastinakken. Snitt purren i to på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt løken i grove terninger, og gulrøttene, pastinakken og purren i skiver. Rør ut maisstivelsen og buljongen i et litermål med 5 dl kaldt vann. 
 Varm opp en vid kjele eller gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett løken, gulrøttene og pastinakken, og stek det hele videre i et par minutter. Tilsett tomatpuréen og urtemiksen, og stek videre i 2 minutter. Ha i buljongvannet, kok opp, og la gryten småkoke i 15–20 minutter. Rør om underveis. Vend inn purren når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Smak til med ½ ts sukker, litt salt og pepper. 
400 g Potetmos: 100 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!