20-30
Roede
Laktosefri
Pulled pork-burgere med søtpotetstaver og eple- og gulrotsalat
En saftig og smaksrik pulled pork-burger med langtidskokt mørt kjøtt, toppet med råkostsalat og barbecuesaus, er deilig hverdagskos.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Bygg,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotetstaver
Søtpotet
1 stk
Olje
1 ts
Pulled pork
Sous vide svinebog med jalapeno
300 g
Barbecuesaus
1 pakke
Salat
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
½–1 stk
Tilbehør
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 668 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Søtpotetstaver: Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Pulled pork: Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i 15–20 minutter, til det er gjennomvarmt. Bruk to gafler til å rive det ferdigstekte kjøttet fra hverandre i mindre strimler. Rør inn barbecuesausen før servering, eller server den ved siden av.
- Salat: Skrell gulrøttene og sjalottløken. Skyll hjertesalaten og eplet. Grovriv eplet og gulrøttene på et rivjern. Kutt sjalottløken i tynne skiver, og hjertesalaten i tynne strimler. Bland alt sammen i en serveringsskål, eller legg grønnsakene på hvert sitt fat. Press over litt saft fra limen.
- Tilbehør: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Servering: Sett sammen hamburgere av hamburgerbrødene, kjøttet og salaten, og server søtpotetstavene til.
- Roedeporsjon: Pulled pork: 125 g Burgerbrød: ½ stk Søtpotet: 80 g Salat: 150 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roedeappen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).