Glutenfri
Svinekam med kremet sopp
grønnkål, ovnsbakte poteter og squash3.92 (78)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Squash
1 stk
Poteter
350 g
Grønnkål
50 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Vann
½ dl
Sjampinjong
100 g
Lett crème fraîche
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 611 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 35 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne kjøttet med den kremede soppen, og gi det hele en rask oppvarming før servering.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og kutt squashen og potetene i grove biter. Fordel squashen og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne. Bland grønnkålen med potetene og squashen når det gjenstår 7–8 minutter av steketiden.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen og kok opp. Hell stekesjyen over i en liten skål.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, ha i litt olje og smør, og stek soppen i 3–4 minutter. Tilsett crème fraîchen og stekesjyen fra punkt 3. Gi sausen et raskt oppkok, og smak til med salt og pepper (se tips).
God middag!