Svinekam med kremet sopp, grønnkål, ovnsbakte poteter og squash
Glutenfri

Svinekam med kremet sopp

grønnkål, ovnsbakte poteter og squash
3.92 (78)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Squash
1 stk
Poteter
350 g
Grønnkål
50 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Vann
½ dl
Sjampinjong
100 g
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
611 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
35 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne kjøttet med den kremede soppen, og gi det hele en rask oppvarming før servering.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skyll og kutt squashen og potetene i grove biter. Fordel squashen og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne. Bland grønnkålen med potetene og squashen når det gjenstår 7–8 minutter av steketiden. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen og kok opp. Hell stekesjyen over i en liten skål. 
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, ha i litt olje og smør, og stek soppen i 3–4 minutter. Tilsett crème fraîchen og stekesjyen fra punkt 3. Gi sausen et raskt oppkok, og smak til med salt og pepper (se tips). 
God middag!