Glutenfri
Hjemmelagde torskenuggets
med ris, ingeførbakt brokkoli og rømmedressingNy oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer. Og husk at alt som er panert, er barnas favoritt!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
135 g
Egg
1 stk
Panering
1 pakke
Torskefilet
300 g
Ingefær
1 bit
Brokkoli
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Lettrømme
150 g
Søt chilisaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 816 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 112 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server den søte chili-sausen og lettrømmen hver for seg.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ha brokkolien og ingefæren i en smurt ildfast form, og vend inn litt olje og soyasausen. Stek brokkolien i ovnen i 10–12 minutter.
Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken eller i en frysepose. Del fisken i store terninger. Vend fisken først i egget, og deretter i paneringen. Ha fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen over brokkolien, i 8–10 minutter. Ta fisken ut av ovnen og la den hvile frem til servering. Krydre med litt salt og pepper.
Bland sammen rømmen og chilisausen i en skål, og server dressingen til retten.
God middag!