Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola
15-20

Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola

Hvit pizza har blitt en favoritt hos mange. Med sprø, steinovnsbakt bunn og smakfullt gyroskjøtt er dette en middag å kose seg med.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl

Hvit pizza

crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
½ pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g
grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g

Topping

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1200 kcal
  • Fett 59 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 64 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og oppbevare den i kjøleskapet.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl valgfri eddik. Tilsett rødløken, og la den stå å trekke frem til servering. 
  3. Hvit pizza: Bland sammen crème fraîchen og steinsoppulveret i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover bunnene. Strø den revne osten over bunnene. Topp pizzaene med kjøttet. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen. 
  4. Topping: Skyll og tørk ruccolaen. Topp de nystekte pizzaene med den syltede rødløken, ruccolaen og nykvernet pepper.