15-20
Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola
Hvit pizza har blitt en favoritt hos mange. Med sprø, steinovnsbakt bunn og smakfullt gyroskjøtt er dette en middag å kose seg med.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Hvit pizza
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Revet ost (Melk)
100 g
Grillet gyroskjøtt
250 g
Topping
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1200 kcal
- Fett 59 g
- Karbohydrater 104 g
- Protein 64 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og oppbevare den i kjøleskapet.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl valgfri eddik. Tilsett rødløken, og la den stå å trekke frem til servering.
- Hvit pizza: Bland sammen crème fraîchen og steinsoppulveret i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover bunnene. Strø den revne osten over bunnene. Topp pizzaene med kjøttet. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen.
- Topping: Skyll og tørk ruccolaen. Topp de nystekte pizzaene med den syltede rødløken, ruccolaen og nykvernet pepper.