30-40
Cheeseburgere med friske grønnsaker, ovnsbakte poteter og chilimajones
En god og saftig hamburger blir bare bedre med smeltet ost. Med potetbåter og to ulike dipper er dette den perfekte kosemiddagen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte potetbåter
Poteter
350 g
Friske grønnsaker
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Cheeseburgere
Homestyleburgere
2 stk
Skivet Norvegia (Melk)
1 pakke
Hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Barbecuesaus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 984 kcal
- Fett 56 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend om underveis for jevnere steking.
- Friske grønnsaker: Skrell rødløken, og kutt den og tomaten i skiver. Plukk bladene av salaten, skyll dem i kaldt vann, og tørk dem. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål.
- Cheeseburgere: Krydre burgerne med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver av burgerne når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden, og stek videre til osten har smeltet. Du kan også legge burgerne på et stekebrett, og la osten smelte i ovnen. La burgerne hvile i et par minutter før servering.
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Pass på at de ikke svir seg.
- Servering: Sett sammen burgere av hamburgerbrødene, cheeseburgerne, grønnsakene, chilimajonesen og barbecuesausen.