Saftig kyllingburger
med chilimajones og ovnsbakte søtpotetfriesNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En saftig burger med ovnsbakt kyllingbryst. Med barbecuesausen som er full av smak, en sprø salat og søtpotetfries er dette skikkelig comfort food.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Maisstivelse
½ pakke
Olje
1 ss
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Brioche hamburgerbrød
2 stk
Chilimajones
½ pakke
Barbecuesaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i centimetertykke staver. Legg søtpotetstavene i kaldt vann i 5–10 minutter. Hell av vannet, og tørk dem med kjøkkenpapir. Ha søtpotetstavene i en bolle, og vend inn 1 ss olje, litt salt og maisstivelsen. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller de er gylne. Vend på dem underveis i steketiden.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Ha kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Skjær kyllingen i to på langs.
Skyll og tørk salaten. Skrell rødløken, skyll tomaten, og kutt dem i tynne skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Sett sammen burgere av burgerbrødene, grønnsakene, kyllingen, chilimajonesen og barbecuesausen.
God middag!