Vegetarpizza med skjørost, grønnkål og syltet rødløk
Roede
Vegetar

Vegetarpizza med skjørost, grønnkål og syltet rødløk

4 (68)
Under 30 min
10 Ingredienser
Pizzaer laget med fullkornsbunner, toppet med skjørost fra Rørosmeieriet, sprø grønnkål og sopp, utgjør en sunn, god og inspirerende middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Sjampinjong
200 g
Grønnkål
100 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Pizzabunn av fullkorn
2–4 stk
(Hvete, Rug)
Pizzasaus
½–1 pakke
Skjørost
½ pakke
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Olje
½ ss
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Olivenolje
½ ss
Tomater
2 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
506 kcal
Fett:
13 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et likere resultat.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen.
 Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 4 minutter, til den er litt gyllen. Ha i ½ ss soyasaus, og krydre med litt salt og pepper. Bland sammen grønnkålen, ½ ss olivenolje, kryddermiksen og litt salt i en skål. 
 Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel skjørosten og Grande Premium-osten på bunnene. Topp med den marinerte grønnkålen og den stekte soppen. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen (se tips). 
 Kutt tomatene i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Bland tomatene og ruccolaen sammen i en skål.
 Topp de ferdigstekte pizzaene med den syltede rødløken og tomatsalaten.
1½ stk Salat: 75 g Energiinnhold: ca. 450 kcal.
God middag!