Laktosefri
Kjøtt- og linsedeig i hjertesalat med marinerte reddiker, chilimajones og jasminris
4.35 (89)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
Jasminris
135 g
Gul løk
1 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Reddiker
1 pakke
Lime
1 stk
Olivenolje
½ ss
Hjertesalat
1 stk
Koriander
½ bunt
Cashewnøtter
1 pakke
Chilimajones
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 903 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt gjerne salaten i strimler, og bland den med de marinerte reddikene. Server kjøttet og risen med salaten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i to, og deretter i omtrent 1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i 3–4 minutter, til den er gjennomstekt.
Ha i løken, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett soya- og ingefærsausen, og la det hele småkoke på lav varme frem til servering.
Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Del limen i to. Press saften fra halve limen i en liten bolle. Vend inn reddikene og ½ ss olivenolje. Smak til med salt. Kutt resten av limen i båter.
Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skyll og grovhakk korianderen. Grovhakk cashewnøttene.
Fyll salatbladene med risen og kjøttdeigen, og topp med de marinerte reddikene, korianderen og cashewnøttene. Server chilimajonesen, resten av risen og limebåtene til retten.
God middag!