Jambalaya med quinoa og fetaost
Glutenfri
Vegetar

Jambalaya med quinoa og fetaost

3.43 (95)
Under 30 min
14 Ingredienser
Jambalaya kommer opprinnelig fra sørstatene, og kan minne litt om paella. En inspirerende rett, med masse smak.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Selleristang
1 stk
(Selleri)
Svarte bønner
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Ferdigkokt quinoa
200 g
Vann
3 dl
Vårløk
½ pakke
Bladpersille
1 bunt
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
472 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt tabasco og tamarisaus i jambalayaen for en mer autentisk smak. Har du kapers i kjøleskapet, tilsett gjerne 3-4 ts for mer umami.

 Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt sjalottløken i terninger. Skyll søtpoteten. Kutt søtpoteten og selleristangen i mindre biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. 
 Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, sjalottløken, søtpoteten, selleristangen, 1 ts av chipotlemiksen og halvparten av basilikum- og oreganokrydderet i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen, 3 dl vann, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Ha i quinoaen og kok videre i 3 minutter. Smak til med salt og pepper, og mer av chipotlemiksen. 
Skyll og tørk vårløken og bladpersillen. Kutt vårløken i skiver og finhakk bladpersillen. Smuldre fetaosten over jambalayaen, og topp det hele med bladpersillen og vårløken.
Skyll og tørk spinaten, og topp med litt olivenolje.
God middag!