Pulled pork-burgere med søtpotetstaver og eple- og gulrotsalat
20-30
Roede
Laktosefri

Pulled pork-burgere med søtpotetstaver og eple- og gulrotsalat

En saftig og smaksrik pulled pork-burger med langtidskokt mørt kjøtt, toppet med råkostsalat og barbecuesaus, er deilig hverdagskos.

Ingredienser

Allergener
  • Bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Søtpotetstaver

søtpotet
Søtpotet
1 stk
Olje
1 ts

Pulled pork

pulled jalapeño pork
Pulled jalapeño pork
300 g
barbecuesaus
Barbecuesaus
1 pakke

Salat

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 667 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk paprikakrydder, potetkrydder eller annet krydder du måtte ha tilgjengelig, for å lage din egen vri på søtpotetstavene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Søtpotetstaver: Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek søtpotetstavene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Pulled pork: Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i 15–20 minutter, til det er gjennomvarmt. Bruk to gafler til å rive det ferdigstekte kjøttet fra hverandre i mindre strimler. Rør inn barbecuesausen før servering, eller server den ved siden av.
  4. Salat: Skrell gulrøttene og sjalottløken. Skyll og tørk hjertesalaten. Skyll eplet. Grovriv eplet og gulrøttene på et rivjern. Kutt sjalottløken i tynne skiver, og hjertesalaten i tynne strimler. Bland alt sammen i en salatbolle, eller legg grønnsakene på et fat. Press over litt saft fra limen.
  5. Tilbehør: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  6. Servering: Sett sammen hamburgere av hamburgerbrødene, kjøttet og salaten, og server søtpotetstavene til. 
  1. Pulled pork: 125 g Burgerbrød: ½ stk Søtpotet: 80 g Salat: 120 g Energiinnhold: ca. 410 kcal For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).