Pannestekt torsk med gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør
20-30
Laktosefri

Pannestekt torsk med gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør

Stekt fisk og soyasmør passer sammen som hånd i hanske. Det er også veldig godt å helle litt av soyasmøret over de grovknuste potetene.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
  • hvetemel

Grovknuste poteter

gressløk
Gressløk
1 bunt
poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss

Soyasmør

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
Smør (Melk)
4 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss

Kokte erter og gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
erter
Erter
125 g

Pannestekt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 517 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gulrøttene i 2 minutter, hell av vannet, og stek dem i en stekepanne med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ss honning. Ha over finhakket persille rett før servering.

  1. Grovknuste poteter: Skyll og finhakk gressløken. Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Soyasmør: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Smelt 4 ss smør i en kjele, og gi det et lite oppkok. La smøret småkoke under omrøring i omtrent 5 minutter, til det er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Rør inn sjalottløken, hvitløken og 2 ss soyasaus. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering. 
  3. Kokte erter og gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 6–7 minutter. Kok ertene sammen med gulrøttene når det gjenstår 1 minutt av koketiden.
  4. Grovknuste poteter, fortsettelse:  Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og grovknus dem med en visp. Rør inn gressløken og 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
  5. Pannestekt torsk: Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med hvetemel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  6. God middag!