Kylling i sataysaus med eple- og kålsalat, peanøtter og ris
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i sataysaus

med eple- og kålsalat, peanøtter og ris
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Jasminris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Sjalottløk
1 stk
Sataysaus
1 pakke
(Peanøtter, Soya, Hvete)
Lime
½ stk
Vann
½ dl
Grønt eple
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
755 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
78 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilien kan være litt sterk for de minste. Server derfor gjerne chilien ved siden av, så kan de som vil toppe retten med den.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Skrell og kutt løken i skiver.   
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Krydre med litt salt og pepper, og skru ned til middels lav varme.
 Tilsett sataysausen og ½ dl vann, og gi det hele et raskt oppkok. La kyllingen stå på lav varme til resten av retten er klar. Smak til med salt og saften fra den halve limen.
 Skyll og kutt eplet i strimler. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Ha eplet, chilien og den strimlede kålsalaten i en bolle. Press over saften fra resten av limen, og bland inn litt olivenolje.  
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og peanøttene. 
God middag!