Sennepsbakt laks med rødbeter, grønnkål og kremet appelsinsaus
20-30

Sennepsbakt laks med rødbeter, grønnkål og kremet appelsinsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Rødbeter og grønnkål

rødbeter
Rødbeter
2 stk
grønnkål
Grønnkål
100 g

Sennepsbakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sennep
Sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass

Kremet appelsinsaus

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 629 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plasthansker når du skreller rødbetene, da de gir fra seg mye fargestoff. Du kan også dele potetene, og steke dem i ovnen med rødbetene, hvis du ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Rødbeter og grønnkål: Skrell og kutt rødbetene i jevnstore båter. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
  4. Sennepsbakt laks: Ha fisken i en smurt ildfast form, og smør sennepen oppå fisken. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.   
  5. Rødbeter og grønnkål, fortsettelse: Ta rødbetene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek det hele i ovnen i omtrent 4 minutter til, eller til rødbetene er møre og grønnkålen er sprø.  
  6. Kremet appelsinsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.  
  7. Vel bekomme!