Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Rødbeter og grønnkål
Rødbeter
2 stk
Grønnkål
100 g
Sennepsbakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
Kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 629 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk plasthansker når du skreller rødbetene, da de gir fra seg mye fargestoff. Du kan også dele potetene, og steke dem i ovnen med rødbetene, hvis du ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Rødbeter og grønnkål: Skrell og kutt rødbetene i jevnstore båter. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Sennepsbakt laks: Ha fisken i en smurt ildfast form, og smør sennepen oppå fisken. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Rødbeter og grønnkål, fortsettelse: Ta rødbetene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek det hele i ovnen i omtrent 4 minutter til, eller til rødbetene er møre og grønnkålen er sprø.
- Kremet appelsinsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Vel bekomme!