Mørkokt svineknoke med grønnkål, appelsin, villris og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Svineknoke trenger lang varmebehandling for å bli mør, men her får du den ferdig. Saftig, salt og mørkokt svinekjøtt med en god saus er en favoritt.
Svineknoke trenger lang varmebehandling for å bli mør, men her får du den ferdig. Saftig, salt og mørkokt svinekjøtt med en god saus er en favoritt.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- vann
Villris
60 g
Svineknoke
250 g
Chipotlemiks
¼–½ pakke
Appelsin
½–1 stk
Brokkolistilker og grønnkål
100 g
Vann
1 dl
Smør
1 ss
Bearnéssaus
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 848 kcal
- Fett:
- 46 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland sammen 1 ss brunt sukker og 1 ss grov sennep i en skål, og smør blandingen på svineknoken før du steker den i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Pass på å halvere mengden vann.
Ha svineknoken og kraften fra pakken i en ildfast form (se tips). Dryss over litt av chipotlemiksen, og stek kjøttet i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
Skrell og kutt appelsinen i biter. Kok opp 1 dl vann og 1 ss smør i en kjele. Kok brokkolistilkene og grønnkålen i vannet i 1–2 minutter. Sil av vannet, og la grønnsakene renne av seg. Vend inn appelsinen, og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Frys ned resten av sausen og grønnsaksblandingen til en annen middag.
God middag!