Pannestekt lyr med grønnkål og persillesmør
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt lyr med grønnkål og persillesmør

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Bakepotet
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Smør
30 g
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Lyrfilet
165 g
(Fisk)
Sjalottløk
½ stk
Grønnkål
100 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
650 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos i stedet: Skrell og kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og mos potetene med litt melk og smør, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

 Del bakepoteten i 6 biter. Kok potetbitene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og finhakk hele sjalottløken. Skyll, tørk og finhakk persillen. Smelt 30 g smør i en liten kjele, og ha i halvparten av sjalottløken. La det småkoke i omtrent 5 minutter, til smøret er nøttebrunt. Bland inn persillen og 1 ss soyasaus rett før servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den med skinnsiden ned i omtrent 4 minutter. Snu fisken, og stek den i omtrent 2 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Legg fisken over på en tallerken.
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek resten av sjalottløken i 2 minutter, og ha i grønnkålen. Stek grønnsakene i 2–3 minutter til, eller til grønnkålen har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper. 
Med ønske om et godt måltid!
God middag!