Salsicciaburgere med friske grønnsaker, potetbåter og chilimajones
Laktosefri

Salsicciaburgere med chilimajones

friske grønnsaker og potetbåter
4.23 (1555)
Under 20 min
7 Ingredienser
Denne saftige hamburgeren lages av salsicciakrydret kjøttdeig, en favoritt hos mange. Med knasende grønnsaker og sprø potetbåter er dette perfekt kosemat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Salsicciadeig
300 g
Rødløk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 838 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag lettsyltet rødløk! Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og press over saften fra 1 lime. Bland det sammen i en skål, og la det stå på benken frem til servering.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Form salsicciadeigen til burgere. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne og rødløken i 4–5 minutter på hver side, eller til hamburgerne er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper. 
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i skiver. Fordel salaten og tomatskivene på et serveringsfat. 
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter. 
Fyll burgerbrødene med burgerne, rødløken, salaten, tomatskivene og chilimajonesen, og server potetbåtene til retten.
God middag!