Hjemmelaget fiskesuppe med laks, dill og grove bagetter
4.22 (1956)
Under 30 min
9 Ingredienser
Laks og dill er en klassisk kombinasjon, og i en hjemmelaget fiskesuppe smaker det helt nydelig.
Laks og dill er en klassisk kombinasjon, og i en hjemmelaget fiskesuppe smaker det helt nydelig.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Fiskebuljong
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Hvetemel
3 ss
Vann
5–7 dl
Gulrøtter
2 stk
Vårløk
1 pakke
Laksefilet
270 g
Dill
1 bunt
Grove bagetter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1056 kcal
- Fett: 54 g
- Karbohydrater: 89 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvetemelet kan byttes med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp inn melken, og kok opp under omrøring.
Skrell gulrøttene, og skyll vårløken godt. Kutt gulrøttene i strimler og vårløken i tynne skiver. Gulrøttene kan godt rives på den grove siden av et rivjern. Skyll fisken, og skjær den i terninger. Skyll, tørk og finhakk dillen.
Stek bagettene som anvist på pakken.
Ha grønnsakene og fisken i suppen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter, til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er gjennomkokte. Smak til med saft fra sitronen, og litt salt og pepper. Om suppen er tykk, kan du spe den ut med litt mer vann.
Strø dillen over suppen ved servering.
God middag!